Muffiny piernikowe z dodatkiem powideł śliwkowych też mogą wyglądać wystawnie i elegancko na świątecznym stole – wystarczy tylko użyć odpowiednich papilotek 🙂 Przepis idealny dla osób, którym w tej przedświątecznej…
Mamy grudzień, a w wielu miejscach w Polsce spadła spora ilość śniegu – jest więc odpowiedni klimat, by zagnieść drożdżowe ciasto i upiec pyszne cynamonowe bułeczki. Chyba nie muszę wspominać o tym,…
Pierniczki – kto ich nie lubi piec na Boże Narodzenie? 🙂 Jeśli dobrze liczę, to siódmy przepis na pierniki, opublikowany na blogu, więc jest w czym wybierać! Ten jest jednak…
Kokosowe maleństwa, które skrywają w środku chrupiące, całe migdały (na wzór wszystkim dobrze znanych pralinek). Masa powstała na bazie kaszy jaglanej, ugotowanej na mleku kokosowym. Bez problemów uformujecie z niej…
Wbrew pozorom rogale marcińskie nie są trudne do zrobienia – są jedynie czasochłonne. Jeśli jednak macie wolny jeden wieczór i kawałek poranka, to zapewniam, że warto się skusić. Nie kombinowałam…
Myślę, że puszyste ciasto marchewkowo-dyniowe z subtelnym dodatkiem cynamonu i przyprawy korzennej (najlepiej domowej roboty, bo taka jest najbardziej aromatyczna) znajdzie tutaj swoich zwolenników. Do masy dodajcie koniecznie puree z dyni hokkaido…
Jak zrobić idealny sernik? Na co powinniśmy szczególnie zwrócić uwagę? Przygotowałam dla was kilka podstawowych wskazówek, które przybliżą was do upragnionego ideału. Jak zrobić idealny sernik? Najlepsze, tradycyjne serniki powstają z…
Jogurtowy pudding chia to alternatywa dla popularnych puddingów przygotowywanych (głównie) na bazie gęstego mleczka kokosowego. Jeśli nie przepadacie za charakterystycznym smakiem mleka kokosowego możecie taki pudding przygotować np. z gęstego jogurtu…
Sernik Bounty (inspirowany popularnymi batonikami) to ciekawa propozycja dla miłośników kokosowych smaków. Masa serowa wzbogacona o sporą ilość mleczka kokosowego (należy wymieszać zawartość puszki przed użyciem). Tak samo polewa – tym razem…