Wiosna oficjalnie do nas zawitała, a święta również już niebawem! Czas więc powoli na nowe, wielkanocne inspiracje. Te ciasteczka planowałam zrobić już od jakiegoś czasu – prawda, że wyglądają przeuroczo? 🙂…
Wegańska tarta Bounty to propozycja, która bardzo często pojawia się w witrynkach wszelkich hipsterskich kawiarni. Zapewniam, że nie ma większej filozofii w jej przygotowaniu – przyda się jedynie dobry blender, który…
Nie sądziłam, że placuszki przygotowane wyłącznie na bazie płatków owsianych, banana i jajek mogą smakować tak dobrze! Obawiałam się czy czasem przy smażeniu nie pojawią się problemy z obracaniem placuszków (w…
Święto zakochanych zbliża się wielkimi krokami, więc może by tak zaplanować i przygotować dla swojej drugiej połówki pyszne, pięknie podane śniadanie do łóżka? Taki słoiczek można też zakręcić i zabrać…
Fondant czekoladowy to deser, który w rozmaitych wariantach chyba najczęściej pojawia się w walentynkowym menu przeróżnych restauracji. Jeśli jednak walentynki zamierzacie spędzić w domu (albo po prostu macie ochotę na…
Na blogu do tej pory ukazały się przepisy na pieczone donaty na bazie ciasta drożdżowego i smażone oponki z dodatkiem twarogu. Poprzednie receptury nie wymagały posiadania specjalnej blaszki do donatów. Jeśli…
Lubię kwaśne dodatki w wypiekach, dlatego też gdy w końcu udało mi się znaleźć w sklepie mrożoną żurawinę, upiekłam sernik, który planowałam zrobić już od dawna. Zamiast cukru dodałam niezawodny ksylitol,…
Jakiś czas temu zdradziłam wam na Instagramie, że czeka mnie niedługo przeprowadzka, a co za tym idzie, remont z prawdziwego zdarzenia. Jak nietrudno się domyślić, najważniejszym pomieszczeniem (i przy okazji myślę…
Na świątecznym stole porządny sernik musi być i basta! Moja tegoroczna propozycja – sernik z powidłami śliwkowymi na spodzie z własnoręcznie wykonanych pierniczków, które nie doczekały się lukrowania. Takie domowe pierniczki są…