Często w komentarzach pod moimi przepisami na jesienne wypieki z dodatkiem dyni (albo w prywatnych wiadomościach) dopytujecie, jak właściwie zrobić dyniowe purée. Pomyślałam, że zbiorę wszystkie informacje w jednym, dokładnym wpisie…
Pierwszy raz skusiłam się na wykonanie kruchej tarty z dodatkiem ricotty i jestem zachwycona! Na pewno często będę wracać do tego przepisu (tym bardziej, że wszystkim domownikom tarta bardzo smakowała). Długo…
Myślałam, że ten moment naprawdę nigdy nie nastąpi! W końcu mogę jednak pokazać wam projekt, nad którym wraz z moją zdolną ekipą pracowałam przez ostatnie miesiące. Otwieram swój mały, słodki sklep…
Zaraz po publikacji poradnika Gdzie zjeść w Gdańsku zapowiadałam, że kolejna część cyklu będzie dotyczyła Gdyni. Muszę przyznać, że w tym mieście naprawdę jest w czym wybierać, choć kilka miejsc,…
Nie wyobrażam sobie jesieni bez kremowej, dyniowej zupy z domowymi grzankami! Wiem, że jeszcze mamy końcówkę lata, ale powoli nabieram ochoty na typowo jesienne smaki 🙂 Dynię doceniam za wszechstronność…
Sierpień się kończy, więc wakacje trzeba zakończyć z przytupem – najlepiej zajadając się czekoladową Pavlovą z dodatkiem pysznego kremu straciatella i górą malin! Przy przygotowywaniu czekoladowej bezy musicie zwrócić uwagę…
Galette to ostatnio najczęściej przygotowywana przeze mnie tarta. Powód jest prosty – szybkość wykonania idzie w parze ze wspaniałym smakiem. Wystarczy wyłożyć na środek kruchego ciasta ulubione owoce, zawinąć następnie…
Dziś zapraszam was do ogrodu na śniadanie na trawie (w końcu trzeba maksymalnie wykorzystywać każdy słoneczny dzień, bo zdecydowanie zbyt mało ich ostatnio) 🙂 W słoiczku czekoladowa granola, którą podałam klasycznie z…
Pogoda ostatnio ewidentnie sobie z nas drwi (a przynajmniej z mieszkańców północnej części kraju). Współczuję osobom, które wybrały się teraz nad nasze morze. Właściwie to w tym roku nie odczułam…