
W końcu jest! Mój słodki e-book “Zapachniało cynamonem” – pełen świątecznych inspiracji, przepisów na zimowe wypieki i wiedzy na temat lukrowania. W środku znajdziesz też wyjątkowy szablon z dokładnymi wymiarami do wykonania…
W końcu jest! Mój słodki e-book “Zapachniało cynamonem” – pełen świątecznych inspiracji, przepisów na zimowe wypieki i wiedzy na temat lukrowania. W środku znajdziesz też wyjątkowy szablon z dokładnymi wymiarami do wykonania…
Niby już powoli witamy się z jesienią, ale bywa, że i letnie słońce daje jeszcze o sobie znać (w ten wrześniowy weekend zapowiadają na południu nawet 30 stopni!). I takie…
Międzynarodowy Dzień Sernika, który obchodzony jest już 30 lipca, to dobry pretekst, by przygotować w domu jakiś pyszny sernik. Latem, zamiast serników pieczonych, znacznie chętniej serwujemy te na zimno, dlatego…
Lato to najlepszy czas na to, by upiec bezę z owocami! Tym razem w wersji mini 🙂 Na jedno białko dodajemy 50 g drobnego cukru i tej proporcji się trzymamy….
W końcu rozpoczynamy długo wyczekiwany sezon na truskawki i rabarbar! W ruch poszły więc drożdże (chyba każdy ma ich obecnie spory zapas) i tak powstały domowe drożdżówki z pysznym nadzieniem….
Delikatna, mięciutka brioszka, pachnąca masłem. Takim śniadaniem można rozpoczynać dzień! Ciasto należy zagnieść wieczorem, włożyć na noc do lodówki i rano, po wyrośnięciu, upiec. Wspaniale smakuje, jeszcze ciepła, np. z…
Chałka, która podbiła wasze serca na Instagramie (jeśli mnie jeszcze tam nie obserwujesz – zapraszam serdecznie). Z podanych proporcji można upiec jedną dużą lub dwie mniejsze. A z resztek, jeśli…
Puszysty, najprostszy, tak bardzo lubiany przez wszystkich chlebek bananowy. U mnie z orzechami laskowymi i wiórkami kokosowymi, ale równie pyszny wyjdzie bez tych dodatków. Chlebek bananowy z orzechami Składniki (foremka…
Proste w wykonaniu brownie z dodatkiem tahini (pasty sezamowej). W sezonie letnim warto dodać do ciasta np. maliny. Pamiętajcie tylko, by nie przedłużać czasu pieczenia – brownie powinno wyjść wilgotne…