Najlepsze, domowe jagodzianki, które tak cudownie smakują jeszcze ciepłe, od razu po wyciągnięciu z piekarnika! Można dodatkowo polać je po upieczeniu lukrem, choć ja osobiście wolę wersję z samą kruszonką….
Efektowna wersja tiramisu – zamiast kawy z dodatkiem zielonej herbaty matcha. Środkową warstwę posypałam dodatkowo pudrem z liofilizowanych malin. W sezonie letnim można użyć oczywiście świeżych malin, będą tu idealnie…
Klasyczne, smażone pączki! W końcu tłusty czwartek już tuż, tuż 😉 Pączki polecam zawsze nadziewać dopiero po usmażeniu – mamy wtedy gwarancję, że nadzienia będzie dużo i nie będzie wypływało…
W końcu jest! Mój słodki e-book “Zapachniało cynamonem” – pełen świątecznych inspiracji, przepisów na zimowe wypieki i wiedzy na temat lukrowania. W środku znajdziesz też wyjątkowy szablon z dokładnymi wymiarami do wykonania…
Niby już powoli witamy się z jesienią, ale bywa, że i letnie słońce daje jeszcze o sobie znać (w ten wrześniowy weekend zapowiadają na południu nawet 30 stopni!). I takie…
Międzynarodowy Dzień Sernika, który obchodzony jest już 30 lipca, to dobry pretekst, by przygotować w domu jakiś pyszny sernik. Latem, zamiast serników pieczonych, znacznie chętniej serwujemy te na zimno, dlatego…
Lato to najlepszy czas na to, by upiec bezę z owocami! Tym razem w wersji mini 🙂 Na jedno białko dodajemy 50 g drobnego cukru i tej proporcji się trzymamy….
W końcu rozpoczynamy długo wyczekiwany sezon na truskawki i rabarbar! W ruch poszły więc drożdże (chyba każdy ma ich obecnie spory zapas) i tak powstały domowe drożdżówki z pysznym nadzieniem….
Delikatna, mięciutka brioszka, pachnąca masłem. Takim śniadaniem można rozpoczynać dzień! Ciasto należy zagnieść wieczorem, włożyć na noc do lodówki i rano, po wyrośnięciu, upiec. Wspaniale smakuje, jeszcze ciepła, np. z…