Ciasteczka owsiane w zdrowszej odsłonie – bez dodatku masła i białego cukru, a za to z olejem kokosowym i ksylitolem. W ich składzie nie mogło zabraknąć również czekolady (dodałam gorzką)…
Próbowaliście już kiedyś gofrów w odsłonie czekoladowej? Jeśli jesteście szczęśliwymi posiadaczami domowych gofrownic, nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować pyszne gofry czekoladowe na deser albo weekendowe śniadanie na wypasie…
Na samym początku była fotografia sportowa, ale już od ładnych kilku lat to fotografia kulinarna na dobre zawładnęła moim serduchem 🙂 Tak bardzo się cieszę, że mogę w końcu pokazać…
Czujecie jesień w powietrzu? Ja kilka dni temu piłam już ulubioną herbatę z dodatkiem soku malinowego i goździków, przygotowałam na obiad pierwszą w sezonie zupę dyniową, a wieczorem, podczas oglądania…
Tak jak obiecałam jakiś czas temu, na bazie mojego ulubionego przepisu na czekoladowe, wegańskie muffiny, przygotowałam przepyszny tort z kokosowym kremem i sezonowymi owocami. Cieszę się, że tort smakował każdemu…
Cieszę się, że wraz z innymi blogerami mogłam wziąć udział w akcji #greeninspiracje, zorganizowanej przez markę tołpa. Naszym zadaniem było zainspirowanie się roślinnymi składnikami kosmetyków i wykorzystanie ich w swojej…
Prawdziwa śniadaniowa rozpusta! Gdy znudzą się wam zwykłe, jasne placuszki zawsze można przygotować je w wersji “na wypasie”, czyli czekoladowej. Wystarczy dodać kakao i trochę drobno posiekanej czekolady (najlepiej gorzkiej…
Wilgotne, mięsiste i miękkie – pyszne wegańskie muffiny czekoladowe. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko 30 minut. Udekorowane czerwonym porzeczkami i polewą czekoladową prezentują się bardzo szykownie, choć na pewno równie…
Freak shake, czyli koktajl na bogato! 🙂 Najczęściej przesadnie udekorowany kolorowymi donatami, dużą ilością bitej śmietany, ciasteczkami, czekoladą, przeróżnymi polewami, bezami, precelkami, masłem orzechowym, posypkami, watą cukrową czy piankami marhmallows….