Pierwszy raz makaroników spróbowałam w jednym z gdańskich lokali. Byłam mocno zawiedziona, bo smakowały naprawdę średnio. Długo zabierałam się do tego, by przygotować je samodzielnie w domu (tyle się…
Dawno nie było na blogu nowego przepisu na sernik, a w związku z tym, że miałam ostatnio ochotę na coś z dodatkiem cynamonu, powstał sernik cynamonowo-miodowy. Na targu kupiłam…
1. Muffiny na Halloween 2. Moje pierwsze w życiu makaroniki 3. Najlepszy burger z Chwila Moment (Gdynia) 4. W sklepach już świąteczne dekoracje Ten miesiąc wspominać będę jeszcze bardzo…
Nigdy nie piekę nic na Halloween, bo ten dzień jest mi zupełnie obojętny, ale skoro pojawiła się na Facebooku prośba o jakąś inspirację na tę okazję, postanowiłam coś stworzyć. W…
W związku z tym, że na potrzeby ostatniego wpisu musiałam roztopić trochę czekolady, zrobiłam przy okazji ciasto czekoladowe z książki What Katie Ate (recenzję książki możecie przeczytać tutaj). Przepis…
Mamy jesień i coraz częściej zaczynamy sięgać po wypieki z dodatkiem czekolady (bo przecież czekolada najlepiej poprawi humor nawet w najgorszy, pochmurny dzień). Czas więc najwyższy na wpis, w…
Niezwykle puszyste i w pięknym, pomarańczowym kolorze – tak w kilku słowach można opisać dzisiejsze jesienne muffiny dyniowe. Do ciasta dorzuciłam też orzechy włoskie, a wierzch muffinek udekorwałam lukrem…
Pięknie wydane to nowy cykl na blogu, w którym będę polecać, moim zdaniem, warte uwagi książki kulinarne. Nowy dział zasłużenie otwiera książka What Katie Ate, która kilka dni temu…
Dawno nie było na blogu nowego przepisu na ciasteczka, a przecież jesień to idealny czas na ich pieczenie. Przepis na te owsiane ciastka dostałam od czytelniczki Kasi, wprowadziłam jedynie…