Kontynuując serię przepisów z dynią w roli głównej, dziś prezentuję wam śniadaniową granolę z dodatkiem pestek i puree z dyni. Pozostałe składniki można dobierać jak zawsze według własnych preferencji. I…
Bez wątpienia jeden z lepszych serników, jakie do tej pory upiekłam. Idealnie kremowy, delikatny, wysoki i do tego o pięknym kolorze. Do jego wykonania użyjcie koniecznie dyni hokkaido – dzięki…
Sezon dyniowy w pełni i zamierzam go maksymalnie wykorzystać, przemycając dynię do wszelkich słodkich wypieków, placuszków czy deserów (choć i zupą dyniową nie pogardzę). Na sam początek coś błyskawicznego –…
Sezon na dodawanie do wszystkiego cynamonu zdecydowanie uważam za otwarty! Gdy tylko robi się nieco chłodniej, namiętnie dosypuję go do wszelkich wypieków. Tym razem swojej zastosowanie (razem z aromatyczną wanilią)…
Dostawa całego wiadra przepysznych śliwek od babci oznaczała dla mnie tylko jedno – muszę zrobić koniecznie kruche ciasto! Śliwki świetnie smakują w towarzystwie odrobiny cynamonu, a jeszcze lepiej z dużą…
Wieki nie było mnie w tym mieście! A tak naprawdę to tylko kilka miesięcy, jednak dla mnie to zdecydowanie zbyt długa rozłąka. W tym czasie sporo zmieniło się w Toruniu…
Pudding chia to pomysł na zdrowe i szybkie śniadanie (albo deser), które można przygotować już wieczorem. Rano wystarczy tylko wyciągnąć z lodówki i od razu można delektować się jego smakiem….
Uwielbiam torty w rustykalnym stylu, koniecznie zdobione pięknymi kwiatami. Godzinami mogłabym oglądać inspiracje szczególnie wielopiętrowych tortów weselnych. Kiedy jakiś czas temu zobaczyłam taki “nagi tort” (naked cake) u Angie (o…
Wybaczcie małą przerwę w blogowaniu, ale tak to jest, gdy się na czas wakacji mieszka u rodziców na wsi i walczy przez kilka dni z internetem (#niepolecam). Na dobry początek…