Koktajlowych inspiracji nigdy zbyt wiele! A co powiecie na sycący, owocowy koktajl z dodatkiem kaszy jaglanej? Jej smak właściwie nie jest wyczuwalny, dlatego można łatwo “przemycić” ją w koktajlu (a wiadomo jakie kasza jaglana ma nieocenione właściwości) i podawać w takiej postaci np. grymaśnym pociechom. W sezonie zimowym zmiksowałam ją z bananami i mango, ale jeśli macie w zamrażarce zapas innych owoców (np. malin, truskawek) to możecie eksperymentować do woli 🙂 Innym pomysłem na słodkie wykorzystanie kaszy jest np. jaglanka kokosowo-wiśniowa – także polecam!
Koktajl jaglany z mango, bananami i chia
Składniki (3-4 porcje):
Wszystkie składniki umieszczamy w blendarze kielichowym i miksujemy do momentu aż uzyskamy gładką konsystencję. W razie potrzeby dodajemy więcej miodu, a gdyby koktajl był zbyt gęsty dolewamy więcej mleka. Kotajl jaglany gotowy – smacznego!
Mogłabym pic taki koktajl każdego dnia 🙂
Hej Paulina, podoba mi się nowa szata bloga ale widzę, że zmieniłeś swoje podejście do obróbki zdjęć, kiedys byłaś chyba przeciwniczka Photoshopa i byłaś dumna ze swoich niepodrasowanych zdjęć, a teraz chyba przeciwnie?
Każde zdjęcie, które opublikowałam na tym blogu (nawet z pierwszych wpisów) zostało “przepuszczone” przez program graficzny. I nie widzę w tym nic złego, bo zdjęcie prosto z puszki nie nadaje się do publikacji (korzystam tylko z często problematycznego światła dziennego). W programie graficznym zawsze poprawiam jedynie kontrast, balans bieli i jasność zdjęcia – nic się teraz nie zmieniło. Może tu bardziej chodzi o sprzęt? Te zdjęcia mają na pewno inną plastykę niż te sprzed np. 2 miesięcy, bo są robione innym aparatem i obiektywem. Na pewno też co monitor, to inny wygląd. Być może u mnie jest okay, u Ciebie np. zbyt jasne, a na innym sprzęcie zbyt ciemne. A co dokładnie jest nie tak z tymi zdjęciami?