Gdy pierwszy raz przeglądałam książkę Donny Hay “Szybko, świeżo, prosto” (kilka słów o samej książce napiszę niebawem), od razu w oko wpadło mi zdjęcie jogurtowej babki (w końcu Wielkanoc…
Domowa granola ma jeden, ogromny minus – znika zdecydowanie zbyt szybko, bo często wyjadana jest prosto ze słoiczka bez żadnych dodatków. Tym razem przyrządziłam granolę z dodatkiem dużej ilości…
Jeszcze kilka dni temu w Trójmieście było na tyle ciepło i przyjemnie, że zdecydowaliśmy spakować do pudełeczka muffiny marchewkowe z żurawiną, wsiąść do samochodu i drugie śniadanie zjeść w…
Czasami nadchodzi taka chwila, że nie ma się ochoty na bezglutenowe, dietetyczne twory czy wysokie, amerykańskie serniki, a marzy się po prostu o kawałku tradycyjnego, babcinego wypieku. Najlepiej kawałku…
Tarta dla miłośników cytrynowych smaków, bo z wyrazistym lemon curdem. Całość osładza efektowna włoska beza. Nie jest trudna w przygotowaniu, ale by wyszła idealna, musimy użyć termometru cukierniczego. Termometr możecie…
Do Wielkanocy pozostał już niespełna miesiąc, więc wspólnie z marką E.Wedel zapraszam Was do udziału w mocno czekoladowym, wielkanocnym konkursie. Do rozdania mam dla Was cały wór wedlowskich słodyczy…
Dekoracje do wypieków niekoniecznie muszą być wykonywane ze słodkich lukrów plastycznych. Urocze kwiatki, idealne do ozdabiania wiosennych słodkości, możemy w bardzo prosty sposób uzyskać z suszonych w piekarniku kawałków…
Kokosowy pudding chia z musem z mango nadaje się zarówno na szybkie śniadanie, jak i zdrowy deser. Warto wiedzieć, że nasiona chia (szałwia hiszpańska) zawierają więcej kwasów omega-3 niż…
Gdy dostałam kilka dni temu komentarz, w którym czytelniczka prosiła o polecenie jakiegoś dobrego ekstraktu z wanilii, zorientowałam się, że na blogu nie umieściłam jeszcze tak podstawowego przepisu. Warto przygotować…