Przepis na te pierniczki pochodzi od Kingi Paruzel (z moimi małymi zmianami) – podczas mikołajkowych warsztatów (o warsztatach przeczytasz tutaj) uczestnicy mieli przyjemność go poznać. Co warte zaznaczenia, pierniczki bardzo…
Dzisiejszy przepis to pomysł na kreatywne wykorzystanie kruchych, korzennych ciasteczek, których upiekliśmy np. zbyt dużo i nie mamy już siły ich chrupać do herbaty 🙂 Idealnie nadaja się do stworzenia…
Te tradycyjne niemieckie pierniczki to prawdziwy świąteczny hit! 🙂 Bardzo aromatyczne, z subtelną cytrynową nutą. Co ważne – szybko robią się miękkie. Moje można było jeść już następnego dnia po…
Kulinarni blogerzy, mimo kiepskich warunków atmosferycznych, opanowali w Mikołajki stolicę 🙂 Gdy część z nich zwiedzała fabrykę producenta popularnych czekoladowych pyszności, inni zawitali do studia CookUp na warsztaty kulinarne z…
Wiecie, że dokładnie dzisiaj mija rok od czasu, gdy zaczęłam prowadzić bloga? Co prawda były też tu publikowane przepisy nieco wcześniej, jednak zostały już przeze mnie usunięte – nie to…
1. Czekoladowe ciastka 2. Jak pierniki, to tylko w Toruniu 3. Nowości 4. Ciastka przed pieczeniem W końcu mamy grudzień – chyba ulubiony (i jednocześnie bardzo pracowity) miesiąc blogerów…
Bardzo popularne ciasto, które często gości w wielu domach na przeróżnych imprezach. Kruche ciasto, warstwa dżemu porzeczkowego, beza, krem budyniowo-maślany i spora ilość płatków migdałowych (ewentualnie orzechów). Po prostu niebo…
Pierwszy raz robiłam batoniki owsiane i muszę przyznać, że są pyszne i stanowią naprawdę idealną, zdrową przekąskę np. na drugie śniadanie. Możecie użyć do nich swoich ulubionych dodatków –…
Jestem totalnie oczarowana tymi ciasteczkami. Są przeurocze, smaczne, a dodatkowo ich fotografowanie to niesamowita frajda 🙂 Widzę, że powoli zaczynacie buszować w zakładce “Boże Narodzenie” – myślę, że te ciacha…