Skoro poprzedni post był o tym, jak przygotować idealne kruche ciasto, wypadałoby, żeby kolejny przepis był z jego użyciem 🙂 Tym razem skusiłam się na przygotowanie galette w jesiennym…
Ciasto kruche, czyli podstawa tart, mazurków, kruchych babeczek i ciastek. Podstawowe ciasto wykonywane jest z mąki, cukru, masła i ewentualnie żółtek. Wydawać się może, że nie ma w nim…
1. Mati 2. Shake czekoladowy (Stały Ląd, Mielno) 3. Szarlotek czas! <3 4. Muffiny z kruszonką Sierpień był dla mnie czasem wyzwań 🙂 Od strony kulinarnej – w końcu…
Te czekoladowe babeczki zniknęły ze stołu w tempie błyskawicznym, bo właściwie już kilka minut po wykonaniu zdjęć (a niektóre nawet i przed). Słodki krem idealnie kontrastuje tu z kwaśnymi…
Jeśli śledzicie mój profil na Instagramie, wiecie, że tydzień temu miałam okazję wybrać się na kilka dni do mojego Gdańska, by m.in. uczestniczyć w konferencji See Bloggers. Zabrałam do…
Przepis na to ciasto otrzymałam od czytelniczki Kasi, która ma go od swojej babci. Trochę go zmodyfikowałam i z końcowego efektu jestem zadowolona – ciasto faktycznie wyszło bardzo smaczne….
Gdy nie mamy czasu na przygotowanie szarlotki z prawdziwego zdarzenia, warto skusić się na szybkie muffiny z dodatkiem jabłek i cynamonu. Te z dzisiejszego wpisu urozmaiciłam poprzez dodanie na…
W miniony weekend postawiłam przed sobą wyzwanie – upiec w końcu swoją pierwszą Pavlovą. Obawiałam się niepowodzenia, zważywszy na fakt, że w całej swojej “słodkiej karierze” małe beziki robiłam…
To już trzeci przepis na tartę z owocami w przeciągu ostatnich kilkunastu dni 😉 Co ciekawe kiedyś nie znosiłam ich piec. Naprawdę. Głównie dlatego, że kruche ciasto nie chciało…