Zapach pieczonej granoli jest niesamowity! Ciężko się opanować, by nie podkradać jej jeszcze gorącej w czasie pieczenia 🙂 Musli ze sklepu może się schować! U mnie pierwsze skrzypce gra żurawina, jednak składniki i proporcje można zmieniać według upodobania. Miło jest zacząć dzień od takiego pysznego, zdrowego śniadania.
Miód roztopić w garnuszku razem z olejem i sokiem jabłkowym. Wszystkie pozostałe skladniki przełożyć do jednej miski i wymieszać (orzechy można drobniej posiekać, jeśli wolicie). Dodać płynny miód połączony z olejem oraz sokiem jabłkowym i wymieszać całość. Przełożyć równomiernie na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok. 30 minut. W trakcie pieczenia naszą granolę należy kilka razy wymieszać, by podpiekła sie równomiernie. Studzimy w zamkniętym, wyłączonym piekarniku. Przechowywać w szczelnie zamkniętny słoiczku bądź puszce. Można podawać z mlekiem bądź z jogurtem naturalnym, a nawet podkradać prosto ze słoiczka 🙂 Smacznego! 🙂
Piękna granola!
Z pewnością bajecznie smakuje.
Wow, nieziemsko wygląda ! Z wszystkimi moimi ulubionymi bakaliami musi również nieziemsko smakować 🙂
już się nie mogę doczekać śniadania!! 😀
Uwielbiam domową granolę, pycha 😉 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
Ja również skorzystałam z tego przepisu, efekt super! ponieważ to nie jedyna domowa granola przygotowałam etykiety na słoiki, chętnych zapraszam do pobierania i drukowania http://unikato.wordpress.com/ a przede wszystkim rozpoczynania dnia z tą pyszna propozycją śniadaniową
pozdrawiam
UniKaTo