Muffinki z dodatkiem słodkiego batonika Prince Polo? Brzmi nieźle, prawda? 🙂 W oryginalnym przepisie jest jeszcze czekolada, ale stwierdziłam, że tu już zbyt dużo dobroci, jak na małe muffinki 🙂 Zachęcam gorąco do wypróbowania i przypominam przy okazji o konkursie w poprzedniej notce >Kliknij tutaj< 🙂
Składniki na 12 muffinek (standardowej wielkości):
270 g mąki
4 drobno pokruszone batoniki Prince Polo (klasyczna wielkość)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 szklanka mleka
100 ml oleju
1 jajko
130 g cukru
130 g cukru
Mąkę wymieszać w misce z proszkiem do pieczenia. Dodać następnie cukier, olej, mleko, jajko, ekstrakt i wymieszać łyżką do połączenia składników. Na sam koniec wsypać pokruszone batoniki i wymieszać. Masę wylewamy do papilotek do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy przez 25 min. w temp. 200 stopni. Gotowe! 🙂
ale one sliczne:)
Dziękuję! 😉
Słodziutkie:)
Nie tylko brzmi ale i wygląda fantastycznie:)
na pewno takie zrobię 🙂
Piękności !!!!
Zapowiadają się super, może nawet jutro zrobię!
Ciekawie się prezentują.
Śliczne papilotki 🙂
Witam moją imienniczkę 😉
A te muffiny koniecznie muszę wypróbować:))
Witam Cię również! 🙂
jakie cudne papilotki 🙂 można wiedzieć gdzie takie dostałaś?
Ślicznie wyglądają, dziś będę je robić ! 🙂
Kupiłam w sklepie “Nanu Nana” w Galerii Bałtyckiej w Gdańsku 🙂
Bardzo mi się podoba przepis, muszę wypróbować.
Też tam je kupiłam, ale jeszcze nie wykorzystałam. Widzę, że jednak do pieczenia to one się nie nadają bo tłuszczyk widać?
Jeżeli chodzi o te muffiny, to faktycznie się nie sprawdziły 🙂
mam tylko pytanko nie dajemy cukru?
Faktycznie, jakimś cudem go pominęłam… Dopisane 🙂
Robiłam podobne z grześkami. Były przepyszne 🙂
Piekła Pani z termoobiegiem czy góra-dół? 🙂
Góra-dół 🙂
Wyszły idealne! moja dieta bardzo ucierpi… 😀
fantastyczne zdjęcia! 🙂