Mango lassi w formie lodów? Jak dla mnie rewelacja 🙂 Te lody skierowane są przede wszystkim do miłośników tego indyjskiego napoju (przepis znajdziecie tutaj). Sama robiłam je już drugi raz – są pyszne, zdrowe i wykonujemy je bez maszynki. Wystarczy zmiksować mango z jogurtem greckim, dosłodzić i zamrozić w pojemniczkach na lody 🙂 Banalne, a jakie pyszne!
Składniki (na 6 lodów):
1 duże, dojrzałe mango
1 szklanka jogurtu greckiego (można użyć ewentualnie naturalnego)
1 łyżka miodu
Pokrojone mango wrzucamy do blendera kielichowego i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Dodajemy 3/4 szklanki jogurtu greckiego i 1 łyżkę miodu – miksujemy do połączenia. 1/4 szklanki jogurtu dosładzamy do smaku. Do pojemniczków na lody przelewamy masę mango, zostawiając miejsce na jogurt grecki, który dodajemy na górę. Wkładamy do zamrażarki na kilka godzin. By wyciągnąć lody z pojemniczków, zanurzamy je na kilka sekund w ciepłej wodzie. Smacznego! 🙂
cudowne :)już dawno mam na takie ochotę 🙂 muszę koniecznie zrobić 🙂
wyglądają bardzo apetycznie 😀
Super, muszę wypróbować, bo uwielbiam mango!!!:-)
Dziękuję i mocno polecam! 🙂
Dziękuję 😉
Również uwielbiam 😉 Mango lassi mogłabyc pić codziennie 😉
Ekstra! 🙂 Skusiłabym się na jednego, chociaż pogoda nas dzisiaj nie rozpieszcza 😉
Ściskam cieplutko!
U mnie dziś padało, więc na przekór takiej pogodzie dzisiejsze słoneczne lody 😉 Podobno upały mają jednak jeszcze wrócić 😉
Pozdrawiam! 🙂
Jadłam w Indiach lody z mango, pyszność, myślę, że i te są super 🙂