Mam nadzieję, że pierwszy dzień maja upłynął Wam równie dobrze jak mi 🙂 Pogoda nad polskim morzem, gdzie aktualnie przebywam, w końcu się poprawiła (wcześniej była tak kiepska, że zdążyłam już złapać przeziębienie), więc można było grillować na całego! 🙂 W biegu zrobiłam zdjęcia babeczek z mlecznym kremem, które wykonałam razem z młodszą siostrą 🙂 Krem wyszedł naprawdę pyszny! 🙂
Składniki na 12 babeczek:
3/4 szklanki cukru
Składniki na krem:
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo jajka, miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem oraz mleko do momentu wykorzystania składników, a na koniec esencję waniliową. Masę przelewamy do papilotek, wyłożonych w formie na muffiny, i pieczemy przez ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Studzimy na kratce.
Przygotowujemy krem. Mleko (zwykłe) podgrzewamy razem z cukrem do momentu jego roztopienia. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło starannie ucieramy, a następnie stopniowo dodajemy przestudzone mleko oraz esencję waniliową. Na sam koniec dodajemy partiami mleko w proszku, miksując do połączenia. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i zdobimy nasze babeczki. Smacznego 🙂
jakie cudeńko!
Ojej, świetne! I na pewno pyszne ♥
Paulinko, fajne babeczki :)))
Pozdrawiam,
Olinka – Smakowy Raj
Dziękuję! 🙂 Przepyszne! 🙂
Uzależniające cudeńko, na jednej się nie skończy! 🙂
Dziękuję pięknie 😉
Mniami, krem musiał smakować naprawdę dobrze 🙂
pyszne 😀 moja córcia tak mnie prosi i prosi o babeczki a ja ciągle to przekładam ;/ ale jak w końcu je zrobię to na pewno będę pamiętała o Twoim kremie 😀 pozdrawiam!!
Twoja córcia to u mnie w domu by miała istny raj, skoro jest fanką babeczek 😉
Pięknie się prezentują w kropkowym wdzianku 🙂
urocze 🙂 dziękujemy za zdjęcie!