1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiewamy do jednej miski. Białą czekoladę siekamy bądź ścieramy na tarce. Banany rozgniatamy widelcem. Do roztopionego masła dodajemy cukier puder i ekstrakt z wanilii – mieszamy łyżką. Wlewamy śmietanę oraz jajka i dalej mieszamy. Dodajemy następnie mąkę wymieszaną wcześniej z sodą i proszkiem do pieczenia. Mieszamy do połączenia składników. Dodajemy do masy rozgniecione wcześniej widelcem banany. Na sam koniec dorzucamy białą czekoladę. Masę przekładamy do papilotek, wyłożonych w formie na muffiny (napełniamy do ok. 3/4 wysokości). Muffinki pieczemy przez ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Studzimy na kratce. Gotowe! 🙂



ale ładniusie;)
no i ta patera 🙂
Dziękuję ślicznie! 🙂
Pięknoty i pychoty pewnie też:)
Też, też 🙂 Przepis wielokrotnie już wykorzystywany i naprawdę godny polecenia 🙂
Piękne babeczki 🙂
muffiny przecudne, ale mi równie podobają się także papilotki! 🙂
mój żołądek deserowy został podbity <3 😀
zapraszałaś więc jestem 🙂 pięknie się prezentują !!
O, cieszę się, że moje zachęty na fejsie działają 🙂 Dziękuję! 🙂
Cieszę się! 🙂
Dziękuję! 🙂 Papilotek nigdy dość! Szczególnie tych w urocze kropeczki 🙂
Dziękuję 🙂
Wyglądają pięknie! Takie połączenie musi być pyszne. 🙂
super przepis, dodaje do obserwowanych, moze i Ty sie zaobserwujesz ? 🙂
Słodko,czekoladowo- po prostu smacznie.Pozdrawam.Jola
Są przepyszne, super przepis. 🙂
Muffinki wyszły dobre, ale smak czekolady jest prawie niewyczuwalny.