65 g miękkiego masła
1 jajko
40 g mąki
2 łyżki cukru
Tortownicę z sernikiem, zabezpieczoną szczelnie kilkoma kawałkami folii aluminiowej, wkładamy do większej blaszki i wstawiamy do piekarnika. Zalewamy wcześniej przygotowaną, wrzącą wodą (do połowy wysokości tortownicy) i zamykamy piekarnik, nagrzany do temperatury 175 stopni. Najpierw pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze przez 90 minut. Po upłynięciu wskazanego czasu, cieprliwie studzimy sernik – najpierw przez 15 minut w zamkniętym jeszcze, wyłączonym piekarniku, a następnie przez kolejne 15 minut stopniowo uchylając drzwiczki. Po tym czasie wyciągamy sernik i całkowicie studzimy. Zdejmujemy obręcz z tortownicy i wstawiamy nasze ciasto do lodówki na minimum 8 godzin. Kroimy ostrym norzem, najlepiej zanurzanym na chwilę we wrzątku.
Uff, gotowe! 🙂
przepiekny!:)
jejku, ta dekoracja jest piękna, taka delikatna <3
Dziękuję 😉
cudny,koniecznie muszę upiec!
Wspaniale wygląda 🙂
Ten wzorek jest idealny:)
Będzie idealny dla mojego chłopaka na walentynki.
Wygląda wspaniale 🙂 U mnie na blogu trwa właśnie konkurs walentynkowy, z takim przepisem masz duże szanse 🙂 Może konkurs Cię zainteresuje, zapraszam 🙂
przesliczny !! koniecznie musze zrobic te sernik na walentynki !!
Wygląda bajecznie ;D
kusząco wygląda;) choć z brakiem umiejętności mój na pewno taki by nie wyszedł..
Dziękuję, ale mógł być lepszy 😉
Wyszedłby… na pewno! 🙂
Słodki:)
cudo!
cudowny, a te malinowe serduszka – super! 🙂
Zakochałam się w tym serniku
wygląda obłędnie!! przepis daję do ulubionych 🙂
Wspaniały! Muszę kiedyś go zrobić! Koniecznie! 🙂
jest piękny i pewnie smakuje również świetnie, może zrobić od razu dwie porcje?
Sernik jest bardzo sycący 🙂 Ale jak wolisz 🙂
Jeny, wygląda szałowo! Jak Ty to zrobiłaś, że ten wzór taki idealny…? Ja tak nie umiem, buu…
Nie jest idealny 🙂 Ale to prosta dekoracja – kropka obok kropki, tworzymy ślimaka i przeciągamy jednym ruchem wykałaczką 🙂 Nie może nie wyjść 🙂
Absolutnie cudowny sernik!!!!
Dziękuję bardzo 😉
pomysł z serduchami bardzo fajny!
Myślisz że mogę zastąpić maliny kajmakiem? Czy dodać go po wyjęciu z piekarnika?
Jasne, można zastąpić. Dodałabym kajmak na wierzch po upieczeniu tak jak tu: https://www.czekolada-utkane.pl/2014/03/sernik-kajmakowy-krowkowy.html